Kuka?

Arttu-Petteri Klami

Varavaltuutettu, Kotkan Perussuomalaisten puheenjohtaja, Valtion liikuntaneuvoston jäsen, Perussuomalainen nuorison hallituksen jäsen sekä Perussuomalaisten Kymen piirin 2.varapuheenjohtaja.

Syntynyt 6.4.1994 Kotkassa ”Kymin puolella”.

Synnyin tavalliseen työläis- ja pienyrittäjä perheeseen. Sisaruksia on neljä.

Koulutuksestani sen verran, että peruskoulun jälkeen menin Etelä-Kymenlaakson ammattikouluun jossa suoritin Logistiikan perustutkinnon. Amiksen suoritettua oli aika lähteä suorittamaan varusmiespalvelusta. Palvelin Ilmasotakoulussa Tikkakoskella, jossa suoritin Ilmavoimien sotilaskuljettajakoulutuksen. Sotilasarvoltani olen reservin korpraali. Tällä hetkellä opiskelen Kotkassa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa logistiikan insinööriksi.

Työhistoria on painottunut vahvasti logistiikkaan, mikä johtuneen osittain sukuviasta. Olen työskennellyt rekanpesijänä, näyttelijänvalvojana, varastomiehenä, järjestyksenvalvojana, kemikaalisäiliöautonkuljettajana sekä logistiikkaoperaattorina.

Äitini os Niskanen on lähtöisin Kainuusta. Hän on maanviljelijän tytär, jonka myötä maatilan työt ovat tulleet itselleni tutuiksi. Heinään laitto seipäälle sujuu myös itseltäni.

Isäni puolelta olen Klamin sukua, joka on lähtöisin Virolahdelta Klamilan kylästä. Klamin suvussa on ollut paljon politiikkoja, niin kunta kuin valtakunnan politiikassa.

Politiikasta kiinnostuin jo hyvin nuorena ja liityinkin 16-vuotiaana Perussuomalaisiin Nuoriin. Vuonna 2012 olin Perussuomalaisten ehdokkaana vain vasta 18-vuotiaana Kotkan kuntavaaleissa. Äänet ei riittänyt valtuustoon, mutta kokemusta tuli nuorelle pojalle. Vuonna 2017 järjestetyissä kuntavaaleissa Kotkassa tulin valituksi varavaltuutetuksi. Olen myös toiminut vuoden 2018 alusta Kotkan Perussuomalaisten puheenjohtajana.

Olen harrastanut painia jo 6-vuotiaasta asti ja vieläkin viihdyn painisalilla. Päälajina kreikkalais-roomalainen paini. Menestystä on tullut juniori sarjoista useamman SM-mitalin verran. Vuonna 2014 olin Suomen edustajana Pohjoismaitten mestaruuskilpailuissa. Miesten sarjoista parhaina saavutuksina on vuodelta 2017, 2018 ja 2019 SM-pronssia sarjoista 85kg ja 87kg.

Luottamustoimet

Nykyiset

Kotkan kaupunki, varavaltuutettu ja hyvinvointilautakunnan varajäsen

Kotkan Perussuomalaiset ry, puheenjohtaja 2018-

Valtion liikuntaneuvoston jäsen

Kymen Perussuomalaiset ry, 2.varapuheenjohtaja

Perussuomalainen Nuorison hallituksen jäsen

Kaakkois-Suomen Perussuomalaiset Nuoret ry, sihteeri 2018-

Klami-suvun sukuyhdistys ry, sukuneuvoston sihteeri 2019-

Opiskelijakunta Kaakon edustajiston jäsen

Kotkan Painimiehet ry, hallituksen varajäsen 2017-

Kotka-Kymin seurakunnan varakirkkovaltuutettu

Menneet

Klami-suvun sukuyhdistys ry, sukuneuvoston jäsen 2013-2019

Kotkan kaupunki, liikuntalautakunnan varajäsen 2012-2017

Kymen Perussuomalaiset Nuoret ry, puheenjohtaja 2012-2014

Kaakkois-Suomen Perussuomalaiset Nuoret ry, hallituksen jäsen 2015-2016

Kotkan Insinööriopiskelijat KoIO ry, hallituksen jäsen 2017-2018 (yhteyshenkilö ja häirintävastaava)

Kotkan Perussuomalaiset ry, hallituksen varajäsen 2014-2015

Kotkan–Haminan seudun koulutuskuntayhtymä yhtymäkokouksen varajäsen 2012-2017