Kuntalaisten hyvinvoinnin lisääminen liikunnan avulla.

Kaupunginvaltuustolla on iso merkitys kotkalaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi. Miten tämä liittyy kuntapolitiikkaan? Erittäin olennaisesti sillä kaupunki luo lähtökohdat meidän kotkalaisten elämiseen ja se lähtee pienistä asioista joita ei välttämättä tule ajatelleeksi. Esimerkiksi liikunnan harrastaminen. Kaupungin tulee mahdollistaa tasavertaista liikkumista jokaiselle ja luoda mahdollisuus kaikille kotkalaisille kokea liikunnan ilo. Huomioiden kilpaurheilun, harrasteliikunnan, erityisryhmät ja ikäihmisten terveysliikunnan. On yhtä arvokasta käydä turvallisesti kävelyllä sekä urheilla ammatikseen. 

Kaupunki kun tarjoaa laadukkaat olosuhteet liikkumiselle, niin liikumme jopa huomaamattomasti. Esimerkiksi lapsille turvallinen koulumatka jalan tai pyörällä lähellä olevaan kouluun, harrastuksiin sekä myös aikuisille turvallinen työmatka, jotta voi esimerkiksi pyöräillä töihin. Mutta se ei tarkoita ihmisten pakottamista ideologisista syistä pyörän selkään lumimyrskyssä talvella, jotta pääsee töihin. Vaan luontaista kannustamista liikkumisen pariin. 

Hyvät ulkoilureitit sekä meidän poikkeukselliset hienot puistomme luovat lähtökohdat liikkumiselle meille jokaiselle kotkalaiselle. Kotkalaiset ottakaa lähiliikuntapaikat, ulkoilureitit, luonto haltuun sillä ne kuuluvat meille!

Liikunnan avulla ihmiset voivat paremmin ja sairastavat vähemmän, jolloin panostus liikkumiseen maksaa itsensä takaisin monin verroin. Sekä hyvät liikunnan harrastusmahdollisuudet ovat osaltaan Kotkan vetovoimatekijöitä. 

Hyvinvointi on kokonaisuus, jota liikkuminen tukee.