Kotkan ja Kouvolan kehno houkuttelevuus on hälyttävä tilanne koko maakunnan kannalta

Kymen Sanomissa 14.2 uutisoitiin, kuinka Kotkan-Haminan seutu sijoittui yritysjohtajien kuntarankingissa listan viimeiseksi, Kouvolan seutu oli kolmanneksi viimeinen. Tutkimuksessa tiedusteltiin, kuinka houkuttelevia eri kunta-alueet ovat yritysjohtajien mielestä.

Tämä on erittäin vakava ja hälyttävä tilanne koko Kymenlaakson kannalta. Nyt on tehtävä koko Kymenlaakson alueella yhteistyötä ja panostettava vahvasti maakunnan elinkeinopolitiikkaan. Tällöin työpaikat, yrittäjyys sekä taloudellinen tehokkuus kasvavat. Jos jokin kunnista onnistuu luomaan uusia työpaikkoja, heijastusvaikutukset näkyvät koko Kymenlaaksossa.

Yhteistyössä on voimaa. Maakunnan elinvoimaisuudesta täytyy pitää huolta ja infrastruktuuria parantaa. Ihmisillä pitää olla työtä ja myös työn palkalla pitää tulla hyvin toimeen. Tähän perustuu koko länsimäinen taloutemme, rahan kiertokulkuun.

Kirjoitus on myös julkaistus Kymen Sanomissa