VAPPUPUHE KOTKAN TORILLA 1.5.2018

Vappu on kevään alkamisjuhla ja suomalaisen työn päivä. Tuo Suomalaisen työn ilmentymä eli suo, kuokka ja Jussi ja tällein Kotkassa tähän voisi lisätä sellupaalin. Sellupaali tuo 200kiloa painava möhkäle jota Kotkalaiset satamajätkät väänsivät paljain käsin maailmalle saadakseen elantonsa.

Kotka on merkittävä satama- ja teollisuuskaupunki. Kotkassa on tehty kovaa ruumiillista työtä aina yhteisen kaupungin puolesta. Näin nuorena miehenä ei voi muuta kuin kiittää teitä tekemästänne työstä kaupunkimme eteen. Kiitos. Kaikki työ on arvokasta ja kaikki eri ammattialojen työntekijät ansaitsevat arvostuksensa ja oman juhlapäivänsä.

Kotkan tulisi tulevaisuudessa tehdä sellaista elinkeinoelämää edistävää politiikka joka kannustaisi yrityksiä investoimaan Kotkan alueelle, jotta tulevaisuudessakin Kotka on elinvoimainen, houkutteleva vaihtoehto lapsiperheille. Kotka-lisän palauttaminen olisi oikea suuntaus tähän. Ihmiset tekevät kovasti töitä yhteisömme eteen, joten olisi kohtuullista, jos kaupunki myös kannustaisi ja palkitsisi perheitä mahdollisuuksien mukaan.

Vanhusten hoito Suomessa on päässyt pahasti retuperälle. He ovat kovalla työllä rakentaneet tämän maan meille tuleville sukupolville. En voi ymmärtää valtio valtaa, kun ovat antaneet avoimen valtakirjan laittomasti maassa olevien turvapaikkaturistien aiheuttamille kustannuksille. Saman aikaisesti omien vanhusten ja vähä osaisten kansalaistemme elinolosuhteita heikennetään erilaisilla säästötoimilla, jotta raha riittäisi näille turvapaikkaturisteille. Tämä ei voi ole oikein, tähän täytyy saada muutos. Ja vain äänestämällä saamme muutoksen aikaiseksi.