Satamajätkät ansaitsisivat arvostuksen

Kotka elää ja hengittää sataman kautta. Haminan-—Kotkan sataman taloudelliset ja työllistävä vaikutus koko Kymenlaakson alueelle on merkittävä. Suomi on saari, ainakin logistiikan näkökulmasta. Suomen viennistä noin 90 prosenttia tapahtuu meriteitse ja tuonnin osalta noin 80 prosenttia.

Haminan—Kotkan satama on Suomen suurin yleissatama. Siihen ei pidä tyytyä, vaan satamaa on kehitettävä ja vietävä eteenpäin. Tehdyt investoinnit satamaan on oikean suuntaisia. Transitoliikenteellä on ollut tärkeä osa sataman toiminnassa ja myös iso taloudellinen vaikutus Kymenlaaksoon.

Kotka on satamakaupunki, on ollut ja toivottavasti tulee sellaisena pysymäänkin.

Valitettavasti Venäjän asettamat pakotteet ja Venäjälle asetetut pakotteet ovat olleet koko Kaakkois-Suomelle kuin olisi sahattu jalka irti. Pakotteista luopumista ei ole todennäköisesti nähtävillä, koska Venäjä, Yhdysvallat ja EU kukaan näistä ei suostu olemaan ”väärässä”. Näitten kolmen tahon takia me täällä Kymenlaaksossa joudumme kärsimään toisten taloussodasta. Se ei ole oikein.

Kotka on satamakaupunki, on ollut ja toivottavasti tulee sellaisena pysymäänkin. Aikoinaan satamajätkät nostivat Kotkan kukoistukseen, mutta valitettavasti he eivät ole saaneet sitä arvostusta, joka heille mielestäni kuuluisi. Carl-Gustav Walldén on onneksi tehnyt pyyteetöntä työtä tuodakseen uudelle sukupolvelle tiedoksi, miten ja kuinka kovalla työn teolla satamajätkät olivat mukana jälleenrakentamassa Kotkaa ja Suomea kovien sotavuosien jälkeen. Kiitos Walldénille tästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s